24 Ocak 2015 Cumartesi

BVLGARI POUR HOMME EXTREME - Bvlgari

 Bvlgari Extreme, Bvlgari tarafından odunsu aromatik olarak tanımlanan erkek parfümü. Bvlgari Extreme 1999 yılında yaratıldı ve piyasaya sürüldü. Bu parfümün arkasında yine önceki ana parfümün Bvlgari Pour Homme'un yaratıcısı olan Jacques Cavallier bulunuyor. Baş notalar şunlardan oluşmakta bergamot, kişniş, lavanta, çay, greyfurt, portakal çiçeği, turunç ve kasnı. Orta notaların içeriği ise küçük Hindistan cevizi, biber, gayak ağacı, Brezilya gül ağacı ve kakule. Temelde ve en son notalarda ise süsen, misk, meşe yosunu, sandal ağacı ve sedir ağacı bulunmakta.

 Nota dizilimi şöyle;

 Başta: Kişniş, Lavanta, Çay, Greyfurt, Portakal Çiçeği, Turunç ve Kasnı

 Ortada: Küçük Hindistan Cevizi, Biber, Gayak Ağacı, Brezilya Gül Ağacı ve Kakule

 Temelde: Misk, Süsen, Meşe yosunu, Sandal Ağacı ve Sedir Ağacı







 Orijinal Bvlgari Pour Homme'un yaklaşık üç yıl sonra yeniden aynı burunadam Jacques Cavallier'e tarafından yapılan bu yenileme veyahut güncelleme Bvlgari Pour Homme Extreme olarak ad buldu. Sanırım bunu kokunun kalıcılığından yakınan kişilere ithafen yapmışlar. "Hadi buna da kalıcı değil de bakalım" dercesine üretmişler.

 Dolgun bir harmana sahip bir parfüm. Orijinal hali olan Bvlgari Pour Homme'un daha sade ve yeğni ancak bir o kadar da fark edilir bir çeşidi olduğunu söyleyebilirim. Oldukça doğal ve temiz bir varyant. Pour Homme'daki hafif kadınsı havaya göre daha aksi yönde erkeksi ve standart bir yaz parfümü gibi davranıyor.

 Pour Homme Extreme burnunuza ilk önce keskin bir portakal ve yeşil çay kokusu geliyor. Ardından buna baharatsılar dahil oluyor. Burada özellikle biber hissediliyor. Böyle limonlu, yeşil çaylı, ve baharatlı bir koku olarak ilerliyor.  Nine ilacı tarifi gibi oldu bu kısmı. Tam kışın içmelik sıcak bir şey gibi :). Temel notalarda bulunan misk, sedir, meşe yosunu pek hissedilmiyor açıkçası ben yalnızca süsen kokusunu barizce hissettim. Tenimde kalan koku limonlu baharatsı ve yeşil çaylı bir koku açıkçası. Doğrusunu söylemem gerekirse ben öncelikle orijinal halini daha çok beğendim bu parfümün.


 Parfümün kalıcılığı yerinde gayet. Pour Homme'dan oldukça başarılı. Extreme daha kalıcı kesinlikle. Fark edilirlik orta seviyede. Normal bir fark edilirliği var daha fazlası yok. Çevrenizdekiler hissediliyor ve size geri dönüşler yapıyorlar.

 Özet geçmem gerekirse ferah ve diri bir koku. Ancak belirtmem gerek biraz sıradan, böyle anlatılacak bir farklılığı yok nitekim bir o kadar da güzel. Herkesler beğeniyorlar. Bir tane kötü yorum almadım açıkçası. Bvlgari markasını beğeniyorsanız ve parfümünüzün kaliteden çok kokusuna önem veriyorsanız. Ben buradayım desin ilgi çeksin istiyorsanız doğru bir parfüm Pour Homme Extreme. Çünkü kendini belli eden ve bunu rahatsızlık vermeden yapan bir tavrı var.

 Tüm bunlar dahilinde Bvlgari Pour Homme Extreme iyi bir parfüm, alma düşünceniz varsa gidin bir deneyin derim. Deneme durumunuz yok ise doğrudan satın alın derim.

 Kalıcılık: 8-12 saat iyi
 Fark edilirlik: Bir kol mesafesinden daha uzağa gitmiyor. O çerçevede dolanıyor.

 Yaş: Genç işi olmuş biraz 18-25 arası en uygun aralık
 Kullanım: Yazları ve Baharları kesinlikle. Diğer zamanlarda özellikle de kışın hiç gitmez. İlk hali gibi gündüz kullanımına daha uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder